Een dag bij Rata’s animal shelter …

Of beter gezegd welcome to
Met een gemiddelde van een honderdtwintigtal dieren waarvan er veel ook speciale zorgen vragen zit lang slapen er niet in.
Bart staat maar liefst om 5 uur op en werkt door de week nog fulltime.
Ines om 7 uur.
Alle dieren moeten uiteraard dagelijks voorzien van een proper verblijf, aangepaste voeding en vers drinkwater.
Ook wordt er dagelijks gekuist en worden er zo’n 70-80 machines was verzet.
Bij de katjes en honden moet er van enkelen drie /vier keer per dag manueel de blaas worden geledigd! Iets wat Ines heeft aangeleerd en intussen volledig onder de knie heeft.
Het zou geen rust en verzorgingstehuis zijn zonder medicatie ronde, deze word nauwkeurig bijgehouden en verdeelt in wat lekkers.

Sssttt!! Tegen niemand zeggen!

Alle dieren worden nauwkeurig opgevolgd door Bart en Ines, hun vaste team vrijwilligers en de dierenartsen die hun hierin bijstaan.

Grote hoeveelheden verse groenten en fruit worden geprepareerd in de keuken!!

Je zou spontaan zin krijgen in een salade bij het zien van al dat lekkers. Geloof me er word gretig van gesmuld.

Bij Rata’s animal shelter zijn het zoals jullie al hadden gezien namelijk niet enkel honden en katten. Verschillende hoeve dieren en pluimvee vonden er ook hun thuis! Ezels, schapen, geitjes, en ook soms eens een reptiel….)
(
Gelukkig is Bart de Bouwer zoals Ines hem ook wel vaak eens noemt een handige man. Toen hij jaren geleden de boerderij aankocht legde hij meteen een vijver aan. Helaas zijn vissen ook vaak tweede en derdehands dieren.
De kattenzolder heeft hij, met hulp opgebouwd en die is kortweg prachtig geworden, maar ook buiten zijn er overal creatieve en praktische verblijven voor de dieren gemaakt. Terecht iets om trots op te zijn.

 

Ook die verblijven moeten dagelijks spik en span, niet altijd het meeste fijne werkje. Maar eentje die hier met heel veel liefde voor de dieren word volbracht, mede dankzij de vrijwilligers.

Hoe-hoe-hoe-hoeoeoeee je het ook draait of keert….
Aan liefde en vriendschap
Goede zorgen voor elk dier groot en klein
Dankbaarheid
Is hier geen gebrek!
En ondanks Ines Bart al enkele keren heeft betrapt dat hij tussen het verzorgen van de dieren door eens in bed zou durven duiken met een andere poes of een knappe chick.
Of er af en toe eens iets spontaan explodeert in de opvang. Neen, niet de schuld van die lieve hondjes! Ze zouden niet durven.
Steunt dit koppel elkaar door dik en dun. Staan ze elkaar bij van ’s morgens heel vroeg tot ’s avonds laat om hun droom na te streven en de dieren de beste zorgen te geven.
Foto’s van hen samen zijn schaars. Hun momenten samen zijn dat ook. Maar de dingen die er echt toe doen delen ze met elkaar. En dat maakt het net zo mooi.
Elke dag het beste van jezelf geven, gesteund door elkaar, gesteund door jullie! Want alleen is dit absoluut niet vol te houden. Dankjewel aan iedereen die hier mee helpt het verschil te maken.
Ik sluit graag af met hun woorden

Tekst : Davina Bossy (vrijwilliger Tuin van Bastet)